joi, 4 iunie 2009

MASTI NATURALE PENTRU TOATE TIPURILE DE TEN


M-am gandit deseori la femeile care cheltuiesc o avere pe mastile din comert sau metodele mai mult sau mai putin invazive, toate constand in chimicale introduse cu de-a sila prin porii nostri. De ce atata chin, atunci cand avem la indemana atatea resurse naturale la care putem apela fara restrictie, cu costuri minime si fara a ne pune in pericol sanatatea. Mastile functioneaza pe fata in prealabil spalata, curatata cu un peeling (puteti apela cu incredere la malai sau oleaginoase pisate: seminte de floarea soarelui, dovleac, fistic, alune de padure sau migdale; sunt excelente). Daca apoi va expuneti la o infuzie de musetel, este si mai bine.


Mastile de fata se folosesc in scopul, curatarii, hidratarii, calmarii si energizarii tenului. Tipuri de masti:

- masti nutritive: folosite pentru estomparea ridurilor

- masti hidratante: pentru tenul uscat si deshidratat

- masti astringente: folosite pentru tenul gras cu pori dilatati

- masti tonifiante: pentru tenul ridat, cu aspect de imbatranire (masti cu struguri albi, capsuni, sau piersica)

- masti de curatare: se folosesc pentru indepartarea sebumului, a celulelor moarte si a impuritatilor

- masti calmante: pe baza de infuzie de plante in amestec cu amidon sau praf de argila alba, aceste masti sunt indicate in special pentru persoanele cu ten sensibil.


MASTI PENTRU TENUL NORMAL


- Pentru a va relaxa dupa o zi obositoare si a va tonifia muschii faciali, se recomanda, indiferent de tipul de ten, o masca formata din 2-3 cuburi de drojdie de bere si cateva linguri de apa de trandafiri. Pasta obtinuta se mentine pe fata timp de 25 de minute, apoi se inlatura cu apa calduta.


- Masca de fructe cu efect de curatire in profunzime. Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele: iaurt, un morcov, jumatate de piersica, jumatate de castravete. Faceti o pasta din toate ingredientele. Aplicati masca pe fata pentru 10 minute apoi clatiti.


- Masca antirid si antifrig. Spalati si uscati cu un servet cateva frunze de salata. Tineti-le 5 minute in ulei de masline clocotit, apoi aplicati-le caldute pe fata. Lasati sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti cu apa calda si uscati pielea prin tamponare cu un servet uscat.


- Masca hidratanta. Amestecati 2 linguri miere si 2 linguri lapte si intindeti amestecul pe fata si gat. Lasati sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti cu apa calduta.


- Masca tonifianta. Amestecati 1 lingura miere, 1 albus de ou, 1 lingura de glicerina si o cana de faina, pana se formeaza o pasta. Aplicati pe gat si fata, asteptati 10 minute, apoi clatiti cu apa calduta.


- Se freaca bine un galbenus de ou proaspat cu o lingura de miere, o lingura de zmeura zdrobita si lingura de amidon si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se spala cu apa calduta.


- O lingurita de miere, o lingura cu suc proaspat de ananas si o lingurita de tarate de grau.


- Se zdrobesc doua felii de pepene galben si doua de mango, se amesteca cu o lingura de smantana dulce si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta.


- Se dau prin razatoarea mica cateva felii de papaya si mango si se adauga doua lingurite de miere, se omogenizeaza si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza si se clateste cu apa calduta.


- Se amesteca 2-3 linguri de argila alba cu suc proaspat de fructe, pana se obtine o pasta omogena. Se intinde masca pe fata, gat si decolteu, se lasa sa se usuce si apoi se indeparteaza cu apa calduta.


- Se amesteca 2-3 linguri de argila alba cu suc proaspat de fructe, pana se obtine o pasta omogena. Se intinde masca pe fata, gat si decolteu, se lasa sa se usuce si apoi se indeparteaza cu apa calduta.


- Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua linguri de branza de vaci, pana se obtine o pasta cremoasa. Se aplica masca pe fata, apoi dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calda.


- O lingurita ulei de masline, un galbenus proaspat, o lingurita de miere, 100 g argila alba (caolin) si doua picaturi de trandafir.


- Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua lingurite de morcov ras fin, o lingurita de amidon si una de miere si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza si se clateste.


- Se amesteca 4 linguri de cartofi cruzi rasi fin cu o lingurita de amidon, se aplica si se lasa 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.


- Se freaca bine doua linguri de miere cu doua linguri de ulei de masline sau de porumb si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu un tampon de vata imbibat in infuzie calduta de musetel sau galbenele.


- Amestecati 2 linguri de smantana cu 2 lingurite de miere si cu o lingurita de suc proaspat de lamaie. Omogenizati, intindeti amestecul pe fata proaspat demachiata si asteptati 10-20 minute. Clatiti cu multa apa.


- O lingurita de drojdie cu o lingurita de lapte se amesteca pana se obtine o pasta groasa care se aplica pe fata si se inlatura dupa 30 de minute.


- O lingura de miere, un galbenus de ou, o lingurita ulei de migdale si o lingura iaurt. Aplicati amestecul pe fata, evitand zona ochilor. Clatiti dupa 10 minute. Mierea stimuleaza si catifeleaza pielea, oul si uleiul de migdale penetreaza si hidrateaza, iar iaurtul netezeste tenul si strange porii.


- O pulpa de banana, o cana fulgi de ovaz fierti in lapte; 1 ou, o lingura miere. Se aplica pe fata, masand in sens circular si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti cu apa calduta. Fulgii de ovaz curata tenul in profunzime si il calmeaza, sunt bogati in vitamine si minerale; banana contine vitamina A, oul contine lecitina - un emolient natural-, iar mierea ajuta la mentinerea pH-ului natural al pielii.


- Masca cu florea soarelui. Componente: o mana plina cu seminte de floarea soarelui; o lingurita miere naturala de albine; o lingurita ulei vegetal natural. Modul de pregatire: semintele de floarea soarelui se vor macina cu ajutorul unei rasnite. Se strecoara apoi printr-o sita de bucatarie pentru a indeparta astfel ultimile coji tari ramase. Mierea se topeste intr-un vas cu apa fierbinte. Se amesteca mierea si uleiul cu praful de seminte de floarea soarelui. Daca terciul nu este destul de moale pentru a putea fi usor intins pe piele se mai poate pune un pic de apa calda. Folosire si actiune: pasta obtinuta se intinde uniform pe pielea curatita in prealabil. Se lasa sa actioneze o jumatate de ora. Se spala apoi cu multa apa calda si cu atentie fata si gatul. Semintele de floarea soarelui sunt bogate in ulei, lecitina si vitamina A si creeaza impreuna cu nutritiva miere de albine si ulei natural de plante o combinatie extrem de eficienta pentru ingrijirea tenului.


- Masca crema cu suc de fructe si de legume. Componente: se foloseste dupa dorinta sau dupa posibilitati suc proaspat stors din morcovi, varza, pepene, pere, mere, lamaie, portocale sau mure; o lingurita crema nutritiva. Modul de pragatire: sucul proaspat obtinut cu ajutorul storcatorului de fructe sau al unei site dese, se amesteca bine cu crema nutritiva preferata. Folosire si actiune: aceste sucuri proaspete de fructe si legume sunt un adevarat nectar pentru tenul dumneavoastra. Nu faceti insa greseala de a aplica acest suc pe piele fara a va usca pielea dupa aceea. Este de preferat de amestecat sucul cu crema nutritiva deoarece acest amestec are un efect vitalizant si hidratant.


- Masca crema cu drojdie de bere. Componente: 1 lingurita drojdie de bere, 1 lingurita crema nutritiva, 1/2 lingurita zeama de lamaie. Modul de pregatire: se amesteca toate componentele intr-un vas si cu ajutorul unei linguri de lemn se obtine o perfecta omogenizare. Folosire si actiune: drojdia de bere este un concentrat natural de vitamina B, vitala organismului nostru. Daca va simptiti iritati si tensionati, va recomandam sa consumati zilnic drojdie de bere. Masca cu drojdie de bere este recomandata pentru tenurile obosite. Daca se va folosi regulat aceasta masca, dar nu mai devreme de o saptamana, se va constata ca tenul va deveni mai proaspat si mai neted.


- Masca crema cu banane. Componente: 1/4 banana; 1 lingurita crema nutritiva, 1/2 zeama de lamaie, o lingurita de ulei de masline. Modul de pregatire: se striveste banana cu o furculita si piureul obtinut se amesteca cu zeama de lamaie si uleiul de masline. La sfarsit se adauga crema nutritiva. Folosire si actiune: se spune ca, daca zilnic ne-am freca fata cu piureul obtinut dintr-o banana, tenul nostru nu ar mai imbatrani. Adevarul este ca acest piure de banane are o actiune hidratanta deosebita asupra pielii noastre, impiedicand uscarea ei. Continutul ridicat de vitamina A din banana si mai ales efectul ei asupra tenului este binecunoscut.


- Curatati cateva mere si radeti-le pe o razatoare de sticla sau din material plastic. Stoarceti pulpa fructului printr-un tifon. Amestecati sucul cu o lingura de iaurt si intindeti compozitia pe obraz, gat si sani. Sucul marului da vigoare tesuturilor.


- Pentru prevenirea ridurilor se prepara o pasta din banane, iaurt si miere, care se aplica pe fata timp de 15-20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calda.


- Amestecati sucul de la o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar de faina de ovaz si albusul unui ou, dupa care aplicati pasta obtinuta pe pielea fetei si indepartati-o cand este uscata. Prin aceasta metoda va veti curata si purifica tenul, eliminand particulele de praf si excesul de sebum.


- Masca cu miez de caise - alegeti doua caise foarte bine coapte. Cojiti-le de pielita, taiati-le marunt si apoi striviti-le intr-un vas de sticla sau portelan (niciodata de metal). Amestecati miezul zdrobit cu doua-trei linguri de iaurt. Intindeti continutul pe obraz cu varful degetelor. Caisele sunt foarte bogate in vitamina A.


- Masca Maria Antoaneta. Regina Maria Antoaneta era deosebit de frumoasa, iar aceasta masca pe care o utiliza ea este inca foarte populara in Franta, dar este contraindicata tenului sensibil, fiind recomandata persoanelor cu ten normal, mixt sau gras. O lingura de ceai concentrat din coaja de stejar sau hamamelis, un ou intreg, sucul unei lamai, trei linguri de lapte praf. Amestecati foarte bine ingredientele si aplicati pe fata, gat si decolteu timp de 15-20 minute, apoi clatiti cu apa calda.


- Masca pentru un ten stralucitor. Daca va simtiti pielea terna si vreti s-o revitalizati rapid, aplicati aceasta masca plina de vitamine si minerale ce va va face tenul sa straluceasca! In plus, are efect de curatare in profunzime, fiind indicata pentru toate tipurile de ten. O lingura drojdie de bere (proaspata sau praf), o lingurita iaurt, 2 linguri suc de citrice (lamaie si portocala), o lingura argila, o lingurita ulei de masline, o lingura suc proaspat de morcov, mar sau castravete. Amestecati toate aceste ingrediente, apoi lasati masca sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti cu apa calda din belsug si aplicati o lotiune tonica.


- Masca cu ciocolata este un foarte bun produs hidratant, ea lasand fata moale si fina. Ingrediente: 1/3 ligura de cacao, 3 lingurite de crema cu o consistenta mai groasa, 2 lingurite de branza cu smantana, 1/4 lingura de miere, 3 lingurte de pudra de ovaz. Se amesteca toate ingredientele si masca obtinuta se aplica pe fata curata. Se lasa 10 minute apoi se clateste fata cu apa calduta.


- Masca din crema de avocado si morcovi. Este o masca bogata in vitamina E, betacaroten, antioxidanti, calciu si proteine, ingrediente care refac stratul de colagen, reduc petele si imbunatatesc textura pielii. Ingrediente: 1 avocado zdrobit, 1 morcov fiert si zdrobit, 1/2 lingura de crema cu o consistenta mai groasa, 1 ou batut, 3 lingurite de miere. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Intindeti amestecul pe fata si gat si lasati-l sa actioneze timp de 10-15 minute. Indepartati cu apa rece si apoi aplicati tonerul preferat.


- Gel de ochi din castravete. Ingrediente: 1/4 dintr-un castravete mare, 1 lingurita de gel de aloe vera. Amestecati castravetele intr-un blender si pastrati restul de pulpa ramas. Turnati zeama intr-un bol si adaugati o cantitate mica de pulpa. Adaugati aloe vera si amestecati usor. Pasta obtinuta puneti-o intr-un recipient sterilizat. Gelul se aplica pe fata curata, in zona de sub ochi, cu ajutorul unui betisor de urechi. Evita contactul direct cu ochiul. Acest preparat are un timp de pastrare limitat din cauza castravetelui proaspat. Pastrati-l in frigider si folositi-l in cateva zile.


- Masca de curatare. Amestecati urmatoarele ingrediente: 1 lingura pudra de drojdie de bere, o jumatate de lingura de iaurt, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura zeama de portocale, 1 lingura suc de morcovi si o lingura de ulei de masline. Aplicati pasta astfel obtinua si lasati-o sa actioneze timp de 15 minute. Aceasta masca este potrivita pentru toate tipurile de ten, in special pentru acel tip de ten ce pare obosit si cu pete. Daca tenul este uscat, adaugati mai mult ulei iar daca este gras, nu mai adaugati deloc. Iaurtul are menirea de a curata pielea tenului, in timp ce zeama fructelor are rol vitaminizant.


- Masca de fata cu fructe si legume. Se amesteca impreuna zeama in cantitati egale de la: morcov, varza, pepene, mar, para, lamaie, portocala sau mure, peste care se adauga o lingura de crema hidratanta. Aplicati masca pe fata si clatiti cu apa calda dupa ce a actionat. Efectul acestei masti este unul de vitalizare si hidratare.


- Masca cu morcov. Morcovul se da prin razatoarea mica, amestecat fie cu un galbenus de ou si o lingura de miere, fie cu lapte praf (pana obtineti o pasta buna pentru intins).


- Amestecati o lingura de supa de miere de padure (mana) cu cateva picaturi de lamaie si o lingurita de untdelemn. Acest "elixir" destinde trasaturile incordate ale fetei si estompeaza ridurile mici.


- Diluati o lingurita de drojdie proaspata intr-o jumatate de ceasca de suc de afine. Aplicati-l pe gat si obraz, bine curatate. Se lasa o jumatate de ora, apoi se spala cu apa rece, fara a freca pielea.


- Masca pentru ten cu piersica. Efectul: improspateaza si hraneste pielea, facand-o moale si catifelata. Ingrediente: 1/2 piersica fara coaja, 1 lingura de smantana dulce (frisca nebatuta), 1 lingura de miere. Cum se procedeaza: se zdrobeste piersica, se amesteca cu smantana si mierea si se aplica pe fata. Dupa 20 de minute se clateste fata cu apa.


- Tonic cu capsuni. Efectul: improspateaza, decoloreaza petele maronii, uniformizeaza tenul si albeste dintii. Ingrediente: 1-2 capsuni proaspete. Se taie capsunile felii si se freaca cu ele fata si dintii, dupa care se clatesc cu apa.


MASTI PENTRU TENUL GRAS


- Amestecati 1 lingura de argila (la orice Plafar) cu 1 galbenus de ou si o lingura de pulpa pasata de avocado. Aplicati pe gat si fata, evitand zona din jurul ochilor, si clatiti cu apa calduta dupa circa 10 minute. Argila absoarbe si elimina excesul de sebum, iar avocado si galbenusul de ou hidrateaza si hranesc tenul.


- 2-3 felii de castravete crud, o lingurita crema nutritva, 1/2 lingurita de miere de albine curata. Modul de pregatire: se spala castravetele cu coaja cu tot si se da prin razatoarea mica. Piureul obtinut se amesteca bine cu crema nutritiva si mierea de albine. Folosire si actiune: se curata bine tenul. Masca se aplica in strat gros pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze si se spala cu apa calduta. Aceasta masca este indicata mai ales pentru tenurile grase, incarcate si patate. Se poate folosi oricat de des deoarece reuseste sa improspateze si sa tonifice tenul.


- Branza de vaci cu suc de morcovi sau de castraveti. Se introduc in mixer un morcov crud sau doi-trei castraveti. Sucul obtinut se amesteca bine cu branza de vaci.


- Masca din coji de castravete. Substanta astringenta aflata in castravete se afla imediat sub coaja. Ea are efect puternic asupra tenului cu pori deschisi. Curatati un castravete in coji groase, pe care le intindeti de-a lungul obrazului, una langa cealalta. Stati intinse pe pat, ca sa nu alunece. Peste ele, asezati un tifon umezit, iar deasupra un prosop umezit in apa calda. Compresele impiedica cojile sa alunece si sa se zvante, mentinandu-le umezeala. Altfel, absorb ele umezeala din obraz si nu e bine. Efectul mastii cu castraveti este tocmai acela de a hidrata fata si de a inchide porii.


- Masca cu ovaz are un efect delicat de curatare si usoara exfoliere, fiind recomandata in mod special tenului gras, pe care il lasa curat si improspatat. Este potrivita si pentru tenul sensibil.
Jumatate de cana mica de fulgi de ovaz maruntiti (in blender sau masina de rasnit), jumatate de cana mica de miere. Optional, daca nu aveti tenul usor iritabil: doua picaturi de ulei esential de portocale. Se adauga apa pana cand se formeaza o pasta omogena. Lasati masca sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti cu apa calduta.


- Masca anti-acnee cu capsuni. Capsunile reprezinta un exfoliant natural, fiind bogate in vitamina C si acid salicilic, ceea ce le face deosebit de eficiente in indepartarea celulelor moarte si tratarea punctelor negre. Aceasta masca cu capsuni este recomandata in mod special tenului acneic sau gras. O jumatate de cana de capsuni, proaspete sau congelate (se gasesc in supermarket), 3 linguri de argila, 1 lingura de iaurt. Pisati bine capsunile in blender sau cu furculita, pana cand se formeaza o pasta destul de omogena, apoi amestecati toate ingredientele si aplicati pe fata, gat si decolteu timp de 15 minute. Clatiti cu apa calda.


- Masca cu tomate. Curatati de coaja o rosie, pisati-o si lasati-o sa actioneze pe fata timp de 15-20 minute. Clatiti apoi tenul cu apa calda.


- Masca cu castravete. Pentru improspatarea si tonifierea tenului gras si patat taiati 2-3 felii de castravete si dati-le prin razatoare. Adaugati peste pireul astfel obtinut 1 jumatate de lingura de miere si 1 lingura de crema hranitoare. Aplicati masca in strat gros pe fata, gat si decolteu. Dupa ce masca si-a facut efectul, clatiti-o bine cu apa calduta.


- Masca cu tarate de grau. O masca ideala pentru tenul gras, care se aplica imediat dupa preparare. Este nevoie de o lingura de miere si de un galbenus, pe care sa le amestecati bine intr-un castron. Adaugati peste amestec 4 linguri de tarate de grau, nu foarte aspre. Aplicati masca pe fata si gat si lasati-o sa actioneze timp de 15 minute dupa care clatiti cu apa calduta.


- Masca din pulpa de rosii: zdrobiti cateva rosii, beti sucul si acoperiti-va toata fata cu pulpa de rosii ramasa. Va intinde pielea si inchide porii. Sucul de rosii este pentru a curata pielea din interior.


MASTI PENTRU TENUL USCAT


- Pentru un ten uscat, deshidratat, este ideala o masca lifting pe baza de smantana. Se amesteca doua linguri de smantana cu un albus de ou, se intinde masca pe obraz si se indeparteaza, dupa 15 minute, cu o lotiune tonica. Dupa aceasta hidratare rapida si eficienta urma oricarui rid va disparea.


- Un iaurt normal (fara fructe), cateva migdale pisate, 2 linguri de miere, 2 linguri de ulei de grau. Amestecati toate ingredientele pana cand obtineti un compus omogen. Aplicati masca pe fata si maseaza pielea cu aceasta. Tineti masca pe fata timp de 20 de minute.


- Amestecati 1 lingura de miere, 1 galbenus de ou, o lingurita ulei de migdale si 1 lingura iaurt. Aplicati amestecul pe fata, evitand zona ochilor. Clatiti dupa 10 minute. Mierea stimuleaza si catifeleaza pielea, oul si uleiul de migdale penetreaza si hidrateaza, iar iaurtul netezeste tenul si strange porii.


- Un cub de drojdie de bere, un galbenus de ou si o lingurita de ulei de masline. Intindeti pe obraz pasta obtinuta, iar dupa 25 de minute indepartati masca spalandu-va cu apa calduta. Folosita in special in cazul tenului uscat, masca isi va arata eficienta rapid.


- Masca cu pepene galben. Se unge fata in fiecare seara cu urmatorul amestec: apa distilata sau fiarta + lapte proaspat nefiert + suc de pepene - in cantitati egale (cate un paharel de tuica din fiecare) bine amestecate.


- Branza de vaci cu banane. Curatati si zdrobiti o banana foarte bine coapta, pe care apoi amestecati-o cu trei linguri de branza proaspata si moale de vaci. Lasati-o 20 de minute sa ramana intinsa pe fata, pe gat si pe decolteu. Este indicata pentru tenurile uscate si delicate.


- Branza de vaci cu miere de albine. Se aplica la fel ca masca cu banane. Dupa 20 de minute se spala cu multa apa calduta. Are un rol de improspatare a tenului.


- Masca cu galbenus de ou. Se amesteca un galbenus de ou cu o lingurita de dovlecel ras si o lingurita de miere. Se intinde pe fata si pe gat. Dupa circa 10 minute trebuie scoasa cu cateva comprese de tifon imbibate cu apa calda.


- Daca aveti tenul uscat, rasfatati-l cu o masca hranitoare pe baza de banane. Care este efectul acestei masti? Pielea este perfect hranita, devenind elastica si stralucitoare! Piure obtinut dintr-o jumatate de banana foarte coapta, o lingura de iaurt gras, un galbenus de ou. Lasati masca pe fata timp de 10 minute sau pana simtiti ca incepe sa “stranga”, apoi clatiti-va bine cu apa calduta.


- Masca rece de ou si miere, 1 ou, 1/2 lingura de ulei de cocos topit (nu fierbinte), 1 lingurita de miere. Spargeti oul si bateti-l intr-un castron. Usor, in timp ce amestecati, adaugati uleiul de cocos si mierea. Continuati sa amestecati ingredientele pana capata consistenta unei maioneze. Luati tubul pe care este infasurata hartia igienica si asezati-l pe un bol. Turnati amestecul in interiorul tubului si lasati-l in frigider pe timpul noptii. Pentru a folosi preparatul indepartati prima parte a pastei de la capatul tubului, apoi aplicati masca pe fata, direct din tub. Folositi-l ca pe un stick. Tineti-o pe fata timp de 5 sau 10 minute si apoi clatiti cu apa calduta. Acoperiti continutul ramas cu folie de protectie si pastrati-l la frigider.


- Masca de nuca de cocos: pentru aceasta aveti nevoie de suficient ulei de nuca de cocos ca sa il dati pe toata fata. Apa de trandafiri pentru clatit. Masati cu uleiul de nuca de cocos delicat spre interior. Apoi luati un prosop, inmuiati-l in apa fierbinte, storceti-l si acoperiti-va fata cu el. Daca veti sta intinsa, circulatia va absorbi uleiul. Repetati acest proces de 4 - 5 ori si apoi clatiti fata cu apa calda. Apa de trandafiri este pentru a inlatura orice urma de ulei. Veti vedea pielea stralucind!



MASTI PENTRU TENUL SENSIBIL


- Amestecati o pulpa de banana, o cana fulgi de ovaz fierti in lapte; 1 ou, o lingura miere. Se aplica pe fata, masand in sens circular si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se clateste cu apa calduta. Fulgii de ovaz curata tenul in profunzime si il calmeaza, sunt bogati in vitamine si minerale; banana contine vitamina A, oul contine lecitina - un emolient natural-, iar mierea ajuta la mentinerea pH-ului natural al pielii.


- Se ia un morcov, se trece prin razatoarea mica, se adauga o lingura de smantana dulce, apoi se aplica pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.


- Se taie un morcov, se pune in storcator, iar in sucul obtinut se adauga lapte praf pana se obtine o masca buna de intins. Se aplica pe fata, gat si decolteu, iar dupa 15-20 de minute se indeparteaza cu apa calduta.




Un comentariu:

  1. Eu folosesc pentru tenul meu la recomandarea doctorului o lotiune tonica naturala cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) si hamamelis fara alcool de la Thursday Plantation. Este singura lotiune care chiar functioneaza cu adevarat pentru tenul meu si sunt foarte multumita de ea.
    Pe langa lotiune eu mi-am cumparat tot de la firma asta inca 2 produse: mi-a cumparat o spuma naturala de spalat pe fata tot pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai, pe care o folosesc inainte de lotiune tonica si o crema hidratanta naturala pentru fata cu arbore de ceai, ulei de macese si vitamina E.
    Asa cum am zis mai sus, sunt tare multumita de calitatea produselor si de faptul ca imi controleaza excesul de sebum excelent de bine.

    RăspundețiȘtergere