sâmbătă, 6 iunie 2009

creme naturale pentru ingrijirea pielii



CREME 100% NATURALE HOMEMADE


Acest articol este destinat femeilor care se respecta pe sine mult prea mult pentru a accepta riscul substantelor chimice din cremele din comert. De multe ori, acestea creeaza dependenta epidermica, grabesc imbatranirea pielii, adica au efectul invers decat cel dorit de noi in momentul achizitionarii produsului. Am cautat si am gasit cateva retete excelente de obtinere a unor creme bogate pe care sa le putem folosi fara niciun pericol si cu rezultate extraordinare.


-CREMA HIDRATANTA

- 45 ml (3 linguri mari) ulei de masline- 45 ml ulei de germeni de grau- 45 ml ulei de turnesol- 45 ml otet de cidru- 4 galbenusuri de ou. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecati uleiurile, bateti galbenusurile de ou, iar apoi adaugati uleiurile amestecand usor. Incorporati si otetul de cidru si amestecati. Compozitia se pune intr-un mic borcan care se pastreaza in frigider. Utilizati aceasta crema pentru hidratarea pielii.


- CREMA DIN UNT DE SHEA SI MIERE
Aceasta este pentru combaterea ridurilor. Ingrediente: 1 bucata de sapun din unt de shea, 2 linguri de miere, glicerina, scortisoara. Preparare si aplicare: Taiati sapunul in bucatele mici si topiti-l intr-un vas. Adaugati mierea, amestecand continuu. Cand amestecul este omogen, adaugati glicerina si scortisoara. Amestecati bine pana ce compozitia capata o textura cremoasa. Lasati sa se raceasca si depozitati in frigider.


-CREMA DIN UNT DE CACAO, pentru combaterea celulitei
Untul de cacao este cel mai eficient remediu impotriva vergeturilor. Printre efectele acestuia se afla pastrarea elasticitatii pielii si catifelarea acesteia.
Ingrediente pentru a prepara crema cu unt de cacao-1/2 pahar cu unt de cacao-1 lingurita ulei de germeni de grau-1 lingurita ulei de caise-1 lingurita ulei vitamina E-2 lingurite rase cu ceara de albine.
Ingredientele se amesteca pana cand ceara de albine se topeste, dupa care recipientul este introdus in frigider. Aplicati aceasta crema pe vergeturi pana cand veti obtine rezultatele dorite!


- CREMA CLEOPATREI

Retetele cosmetice ale Cleopatrei s-au bucurat de o mare popularitatein Roma antica. Adevaratul secret al frumusetii consta in crema de aloe, un remediu cosmetic natural care curata fata, ingustand porii. Crema de aloe are o actiune calmanta si terapeutica.
Preparare:5 gr. praf de aloe se amesteca atent cu 40 ml apa distilata, impotriva formarii de cocoloase se adauga 20 ml apa de trandafirsi 10 gr. miere (ingredientele le gasiti in magazinele naturiste/Plafar).
Amestecul se pune intr-o baie de abur si se introduc cu grija in acest amestec 100 gr. grasime porc proaspat topita, urmarind ca amestecul sa nu se incalzeasca prea tare. Crema gata preparata se pastreaza intr-un borcan in frigider. O data pe zi se aplica pe fata si pe gat intr-un strat subtire.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu